توضیحات کامل :

پاورپوینت بررسی شهرسازی دوران صفویه در 48 اسلاید زیبا و قابل ویرایش با فرمت ppt




فهرست مطالب

مقدمه
كلیات دوران
ویژگیها یا اصول ومشخصه های شهرسازی صفویه
عوامل موثردرشهرسازی صفویه
چیدمان وساختار فضائی
نتیجه گیری
جدول


 

بخشی از متن

دوران صفویه در تاریخ معماری و شهرسازی ایران دوران طلایی بحساب می آید .در این دوران علاوه برایجاد شهرهای جدید شهرهای متعددی بویژه شهرهایی كه از جنبه مذهبی و یا اقتصادی واجد اهمیت بودند،توسعه وگسترش می یابند.
نظر به اینكه معمولا مهمترین ویژگیهای شهرسازی هر دوره ای در مركز و پایتخت آن حكومت متجلی می گردد و با توجه به اینكه در دوره صفویه سه شهر  تبریز . قزوین و اصفهان به تر تیب به پایتختی برگزیده می شوند  و بهشهر یا (اشرف البلاد) نیزعنوان پایتخت تابستانی آن حكومت را پیدا می كند بنابراین با بررسی آنها میتوان به اصول و ویژگی های شهرسازی صفویه پی برد .
صفویان كه از اعقاب  شیخ صفی الدین اردبیلی بشمارمی آمدند ترك زبان بودند.اما درباره تبارترك یا كردآنهاهنوز بحث و گفتگو وجود دارد .
صفویان از اواخر قرن14 میلادی روی به مذهب شیعه آوردند و با احیای مجدد سازمان دیوانی مبارزه ای سخت را با دو طایفه تركمن آق قویونلو و قراقویونلو در آذربایجان آغاز كردند و سرانجام پیروز شدند و شاه اسماعیل توانست سلسله صفوی را تاسیس كند و تبریز را به پایتختی برگزیند .
شاه طهماسب  بدلیل  حمله مكرر  عثمانی ها و ازبكان به ناحیه شمال غرب كه قتل و غارتشان گه گاهی به تبریز نیز می رسید و وجود تنش های اجتماعی از دو دستگی (حیدر ی ها و نعمتی ها ) درتبریز پایتخت را به قزوین انتقال داد .  آماده سازی شهر قزوین برای تبدیل به پایتختی از سال 951 ه . ق آغاز وبیش از 11 سال بطول انجامید و كار انتقال زمانی صورت گرفت كه حكومت در موضع قدرت بود .
شاه عباس بدلیل مشكل كم آبی قزوین ازیك سو و محاسن شهر اصفهان از نظر جغرافیایی وكشاورزی( آب زاینده رود) – اقتصادی(راه) – سیاسی (مركزیت) پایتخت دولت صفوی را به اصفهان انتقال داد ..